Logo Samenzorg met slogan groot1

 

Veelgestelde vragen


Heeft Stichting De Noodkreet een Privacyreglement

Privacyreglement van Stichting de Noodkreet

Wie kan een beroep doen op Stichting De Noodkreet?

Stichting De Noodkreet zet zich Brabantbreed in voor vaders, moeders, jongeren en kinderen die vragen en/of klachten hebben tijdens hun jeugdhulpverleningtraject en de regie in eigen hand willen nemen om hun situatie te verbeteren. Soms maken opa’s en oma’s of derden onderdeel uit van een jeugdhulpverleningtraject. Ook zij kunnen een beroep doen op De Noodkreet.

Hoe is jullie relatie met jeugdzorg?

De Noodkreet is volledig onafhankelijk en staat naast de cliënt. De Noodkreet handelt met medeweten en toestemming van de cliënt. Die relatie kent wel grenzen. Die worden bepaald door de belangen van het kind of door wettelijke verplichtingen die voor iedereen gelden.

Hoe worden jullie gefinancierd?

De Noodkreet wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. Fondsen dragen bij op projectbasis. De Noodkreet heeft geringe inkomsten afkomstig van bedrijven, donateurs en/of publieke gelden. De Noodkreet is een gecertificeerd goed doel (ANBI).

Als u het werk van De Noodkreet wilt steunen, kunt u een bedrag overmaken op NL68 ABNA 0842998594 ten name van Stichting De Noodkreet. De Noodkreet vindt het belangrijk transparant te zijn en zowel financieel als inhoudelijk verantwoording af te leggen aan de maatschappij en de overheid, aan fondsgevers en donateurs. Dit willen we om te laten zien welke resultaten worden geboekt met de ons beschikbaar gestelde (zeer beperkte) middelen. Ieder jaar verschijnt er een inhoudelijk en een financieel jaarverslag.

Kan ik vrijwilliger worden?

Er zijn veel vrijwilligers nodig om ons werk snel, goed en tegen een zo laag mogelijke kostprijs te leveren. Informeer naar de mogelijkheden.

Mag ik stage komen lopen?

Als je stage wil lopen bij De Noodkreet, stuur dan een brief met je CV naar ons algemeen e-mailadres. Wij zijn een erkend leerbedrijf en aangesloten bij en gecertificeerd door Calibres en Ecabo. Over het algemeen plaatsen wij stagiaires van de volgende opleidingen: SJM, SCW, MWD, CMV, Sociale studies algemeen en HBO rechten. De Noodkreet staat open voor iedereen die een steentje wil bijdragen en wil leren van onze unieke positie in het doolhof van de jeugdzorg.

Is Stichting De Noodkreet een erkend leerbedrijf?

Ja, De Noodkreet is gecertificeerd door Ecabo en Calibres. De Noodkreet is van mening dat we hierin een maatschappelijk verantwoordelijke taak hebben. We bieden jongeren de gelegenheid om te leren en ervaring op te doen vanuit de visie van de cliënten. Aankomende professionals kunnen bij De Noodkreet leren om hulpverlening vanuit cliëntperspectief te bezien. De ervaring die ze hiermee opdoen, kunnen ze gebruiken in hun toekomstige vak als hulpverlener. Op deze manier dragen we bij aan breder geschoolde hulpverleners in spe.