Logo Samenzorg met slogan groot1

LOTGENOTENCONTACT

 

De Noodkreet begrijpt dat je als ouder in een jeugdzorgtraject stuit op onbegrip of het gevoel van eenzaamheid. Niet gehoord worden door de hulpverlening of door omstanders is ook een veel gehoorde klacht.
Toch sta je er niet alleen voor, je hebt immers vele lotgenoten die jouw situatie (her)kennen en beleven. Doordat lotgenoten in dezelfde situaties verkeren vinden zij begrip bij elkaar en kunnen zij elkaar helpen door hun ervaringen te delen maar ook te delen hoe zij omgaan met de situatie en zich staande weten te houden wanneer je nog maar weinig steun ervaart.

Door te leren van elkaar (van ouders die eerder precies daar waren waar jij nu bent) hoe je bijvoorbeeld om kunt gaan met je verdriet, woede, onmacht of onbegrip. Maar belangrijker nog is het om met gelijkgestemde te kunnen praten wanneer je het gevoel hebt dat je nergens je verhaal nog kunt doen: ook al lost het de situatie niet op, het helpt wel!

De Noodkreet heeft een aantal ervaringsdeskundige ouders die desgewenst met ouders in contact komen. Dit contact is altijd één-op-één (dus niet in groepsvorm) zodat je als ouder alle ruimte krijgt voor jouw verhaal. Lotgenotencontacten kunnen telefonisch, per e-mail maar ook via persoonlijk contact gerealiseerd worden. Hoe die contacten eruit zien bepaal je dus samen met de ervaringsdeskundige.

Neem contact met ons op indien je denkt dat de inzet van een ervaringsdeskundige lotgenoot jou steun zal geven.

free hugs photography please one sign favim com 759514